Кулинарни рецепти » Стерилизирана маринована тиква

 Стерилизирана маринована тиква

Продукти:

• 4 кг тиква
• черен пипер на зърна
• дафинови листа
• карамфил, канела

За маринатата:

• 300 мл оцет /6%/
• 500 мл вода
• 1 с.л. сол
• 1 1/2 с.л. захар

Начин на приготвяне:

Обелваме тиквата и я нарязваме на кубчета със страна 3 см.

На дъното на бурканите слагаме по няколко зърна черен пипер, две зрънца карамфил, парченце канела и дафинов лист. Плътно подреждаме парченцата тиква и заливаме с вряща марината, приготвена от водата, оцета, солта и захарта.

Затваряме херметически и стерилизираме 15 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Начало