Продукти:
• 4 кг тиква
• черен пипер на зърна
• дафинови листа
• карамфил, канела
За маринатата:
• 300 мл оцет /6%/
• 500 мл вода
• 1 с.л. сол
• 1 1/2 с.л. захар
Начин на приготвяне:
Обелваме тиквата и я нарязваме на кубчета със страна 3 см.
На дъното на бурканите слагаме по няколко зърна черен пипер, две зрънца карамфил, парченце канела и дафинов лист. Плътно подреждаме парченцата тиква и заливаме с вряща марината, приготвена от водата, оцета, солта и захарта.
Затваряме херметически и стерилизираме 15 мин.
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...