Кулинарни рецепти » Бургаски крем

 Бургаски крем

Продукти:

• 500 мл прясно мляко
• 100 г захар
• кората на 1 лимон
• 40 г брашно
• 4 яйца
• 2 с.л. захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Сваряваме млякото заедно със захарта и лимоновата кора, изрязана като спирала. Изчакваме да изстине и изваждаме кората.

Разбиваме жълтъците с брашното и при непрекъснато бъркане ги прибавяме към охладеното мляко. Сгъстяваме на слаб огън, охлаждаме и внимателно съединяваме с разбитите на сняг белтъци.

Прехвърляме сместа в огнеупорни купички, поръсваме със захар и запичаме само на горен реотан, колкото да се карамелизира поръсената захар.

Автор: Желязка Панделиева

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало