Продукти:
• 500 мл прясно мляко
• 100 г захар
• кората на 1 лимон
• 40 г брашно
• 4 яйца
• 2 с.л. захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Сваряваме млякото заедно със захарта и лимоновата кора, изрязана като спирала. Изчакваме да изстине и изваждаме кората.
Разбиваме жълтъците с брашното и при непрекъснато бъркане ги прибавяме към охладеното мляко. Сгъстяваме на слаб огън, охлаждаме и внимателно съединяваме с разбитите на сняг белтъци.
Прехвърляме сместа в огнеупорни купички, поръсваме със захар и запичаме само на горен реотан, колкото да се карамелизира поръсената захар.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...