Продукти:
• 2,5 кг патладжани
• 2,5 кг червени камби
• 2 кг зелени пиперки
• 1 кг лук
• 6 кг червени домати
• 3-4 ч.ч. олио
• 1 к.ч. оцет
• 1 к.ч. захар
• 3-4 дафинови листа
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме патладжаните на кръгчета с дебелина 1 см, посоляваме и оставяме да престоят 2 часа. Леко отцеждаме и ги запържваме в олио. Нарязваме камбите и пиперките на малки парченца, които също запържваме в олио. Нарязваме лука на кръгчета и го изпържваме до златисто.
Настъргваме обелените домати и при непрекъснато бъркане ги варим, докато намалят обема си наполовина. Прибавяме 150 мл олио, захарта, оцета, дафиновия лист и сол на вкус.
Слагаме патладжаните, камбите, пипера и лука. Загряваме сместа до кипване и веднага пълним в буркани. Затваряме ги херметически и стерилизираме 40 мин.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...