Продукти:
• 4 кг червени чушки
• 500 г лук
• 2 едри глави чесън
• 400 мл олио
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измиваме чушките, отстраняваме дръжките със семената и на части ги слагаме в тенджера под налягане. Наливаме вода, колкото да ги покрие, затваряме и варим 2-3 мин след като засъска. (Можем да ги пуснем в тенджера с вряща подсолена вода за 10-15 мин.)
Обелваме чушките, докато са още горещи, и ги прекарваме през месомелачка заедно с обеления лук. Счукваме обеления чесън заедно със солта. Прибавяме го и разбъркваме, като на тънка струйка наливаме олиото.
Пълним сместа в буркани, затваряме ги херметически и стерилизираме 40 мин.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...