Кулинарни рецепти » Круши и сливи в червено вино

 Круши и сливи в червено вино

Продукти:

• 500 г круши
• 500 г сливи
• 500 г небет шекер
• 1 пръчица канела
• 6 карамфилчета
• 500 мл силно червено вино
• 2 с. л. оцет

Начин на приготвяне:

Обелваме крушите, разрязваме ги на четвъртинки и отстраняваме семките. Изчистваме костилките на сливите.

Смесваме в тенджера небет шекера с канелата, карамфила, червеното вино и оцета и оставяме сместа да заври. Добавяме плодовете и варим 1-2 минути, след което отцеждаме плодовете и ги нареждаме в буркани.

Сиропа възвираме още веднъж и горещ го изливаме върху плодовете. Затваряме бурканите веднага. Не стерилизираме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Начало