Продукти:
• 500 г круши
• 500 г сливи
• 500 г небет шекер
• 1 пръчица канела
• 6 карамфилчета
• 500 мл силно червено вино
• 2 с. л. оцет
Начин на приготвяне:
Обелваме крушите, разрязваме ги на четвъртинки и отстраняваме семките. Изчистваме костилките на сливите.
Смесваме в тенджера небет шекера с канелата, карамфила, червеното вино и оцета и оставяме сместа да заври. Добавяме плодовете и варим 1-2 минути, след което отцеждаме плодовете и ги нареждаме в буркани.
Сиропа възвираме още веднъж и горещ го изливаме върху плодовете. Затваряме бурканите веднага. Не стерилизираме.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...