Кулинарни рецепти » Круши и сливи в червено вино

 Круши и сливи в червено вино

Продукти:

• 500 г круши
• 500 г сливи
• 500 г небет шекер
• 1 пръчица канела
• 6 карамфилчета
• 500 мл силно червено вино
• 2 с. л. оцет

Начин на приготвяне:

Обелваме крушите, разрязваме ги на четвъртинки и отстраняваме семките. Изчистваме костилките на сливите.

Смесваме в тенджера небет шекера с канелата, карамфила, червеното вино и оцета и оставяме сместа да заври. Добавяме плодовете и варим 1-2 минути, след което отцеждаме плодовете и ги нареждаме в буркани.

Сиропа възвираме още веднъж и горещ го изливаме върху плодовете. Затваряме бурканите веднага. Не стерилизираме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Начало