Продукти:
• 1 кг малки здрави круши
• 100 г захар
• 350 мл силно червено вино
• 1/2 пръчица канела
Начин на приготвяне:
Обелваме крушите, разрязваме ги на половинки и почистваме семките и дръжките. Подреждаме крушите в буркани заедно с парченце канела.
Смесваме червеното вино със захарта и разпределяме в бурканите. Затваряме и слагаме бурканите на водна баня да се загреят без да завират.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...