Продукти:
• 4 кг вишни
• захар
• 1 щипка лимонена киселина
Начин на приготвяне:
Изчистените от костилките вишни намачкваме и посипваме с 1 кг захар. След 24 часа прецеждаме сока. На всеки литър сок добавяме 1,4 кг захар. Варим сока 10 мин.
След като се убедим, че сиропът е готов, добавяме лимонената киселина, размита в малко топла вода. Отстраняваме от огъня и горещ го наливаме в сухи бутилки. Затваряме ги херметически и ги съхраняваме на хладно място.
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...