Продукти:
• 3 яйца
• 8 с.л. захар
• 3 с.л. олио
• 1/2 к. ч. вода
• 1 бакпулвер
• 8 с.л. брашно
• 1 кутия локум
• 1 шепа счукани орехови ядки
Начин на приготвяне:
Разбиваме добре яйцата с миксера, като постепенно добавяме и останалите продукти без локума. Получената смес изсипваме в правоъгълна форма, покрита с намаслена хартия. Печем в умерено загрята фурна.
След като блатът се изпече, отстраняваме хартията и още топъл, го намазваме с разтворен на водна баня локум, към който прибавяме малко вода. Поръсваме със счукани орехови ядки и навиваме на стегнато руло.
По желание поливаме рулото с шоколад, разтопен на водна баня с вода или прясно мляко.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...