Кулинарни рецепти » Сироп от праскови

 Сироп от праскови

Продукти:

• 1 кг праскови
• 1 кг захар
• 1/2 ч.л. лимонена киселина

Начин на приготвяне:

Отстраняваме костилките на плодовете. Ако те са сладки, ги начукваме и ги прибавяме към плодовете. Наръсваме прасковите със захарта и ги оставяме да престоят 24 часа.

Прецеждаме и варим сиропа на силен огън до сгъстяване. Прибавяме лимонената киселина и варим още 5 мин.

Наливаме сиропа горещ в бутилки и го съхраняваме на хладно.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Начало