Продукти:
• 1 кг цвят от полски бъз
• 6 ч. ч. захар
• 3 с. л. винен оцет (бял)
Начин на приготвяне:
Измиваме добре бъзовия цвят, заливаме го с 5 л вода, към която прибавяме захарта и оцета и оставяме да кисне 4-5 денонощия, като разбъркваме по 2-3 пъти дневно.
След това прецеждаме течността, наливаме я в бутилки и затваряме с капачки.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...