Кулинарни рецепти » Торта Принцеса

 Торта Принцеса

Продукти:

• 1 пакетче краве масло
• 125 г пудра захар
• 8 яйца
• 250 г шоколад
• 100 г брашно
• 1 ч.ч. смлени бадеми
• 250 мл вода

За глазурата:

• 125 г шоколад
• 2 с.л. сметана

Начин на приготвяне:

Разбиваме добре маслото и при непрекъснато бъркане прибавяме захарта брашното и половината бадеми. Продължаваме да бъркаме и прибавяме един по един жълтъците и шоколада, разтопен с малко вода. Накрая внимателно съединяваме с разбитите на сняг белтъци.

Изсипваме сместа в намаслена тавичка, чието дъно сме покрили с хартия за печене. Печем блата в умерено загрята фурна, като внимаваме да остане мек в центъра. Изваждаме го от тавата, след като изстине, и отстраняваме хартията.

На водна баня разтопяваме шоколада за глазурата, като добавяме и малко вода. Отстраняваме съда от огъня и сипваме сметаната. С така приготвения крем намазваме тортата отстрани и отгоре. Накрая поръсваме с отделените бадеми.

Автор: Катя Симеонова

Представяме Ви:

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало