Кулинарни рецепти » Торта Принцеса

 Торта Принцеса

Продукти:

• 1 пакетче краве масло
• 125 г пудра захар
• 8 яйца
• 250 г шоколад
• 100 г брашно
• 1 ч.ч. смлени бадеми
• 250 мл вода

За глазурата:

• 125 г шоколад
• 2 с.л. сметана

Начин на приготвяне:

Разбиваме добре маслото и при непрекъснато бъркане прибавяме захарта брашното и половината бадеми. Продължаваме да бъркаме и прибавяме един по един жълтъците и шоколада, разтопен с малко вода. Накрая внимателно съединяваме с разбитите на сняг белтъци.

Изсипваме сместа в намаслена тавичка, чието дъно сме покрили с хартия за печене. Печем блата в умерено загрята фурна, като внимаваме да остане мек в центъра. Изваждаме го от тавата, след като изстине, и отстраняваме хартията.

На водна баня разтопяваме шоколада за глазурата, като добавяме и малко вода. Отстраняваме съда от огъня и сипваме сметаната. С така приготвения крем намазваме тортата отстрани и отгоре. Накрая поръсваме с отделените бадеми.

Автор: Катя Симеонова

Представяме Ви:

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Начало