Продукти:
• 3 кг лимони
• 3 л вода
• 1,5 кг захар
• 1 пакетче лимонтозу
Начин на приготвяне:
Подбираме тънкокори и здрави лимони, нарязваме ги заедно с корите на кубчета, махаме семките и ги заливаме с вода. Оставяме да престоят 24 часа, отцеждаме ги от водата, но не я изхвърляме.
Прекарваме лимоните през месомелачка и ги връщаме пак във водата. Оставяме да престоят още 24 часа. На третия ден ги прецеждаме през гъста марля, подслаждаме със захарта, прибавяме размитото в малко вода лимонтузу и бъркаме, докато захарта се разтвори.
Наливаме сока в чисти бутилки, които запушваме много добре.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...