Продукти:
• 250 г вишневи листа
• 1 кг захар
• 2 ч.л. лимонена киселина
• малко червена безвредна боя
• 1 л вода
Начин на приготвяне:
Добре измитите листа заливаме с водата и варим 4-5 минути, захлупваме с капак и отдръпваме от огъня. След половин час прецеждаме отварата и заедно със захарта слагаме отново да се вари.
Когато сиропът се сгъсти, добавяме лимонената киселина и боята. Пет минути след сваляне от огъня разливаме в затоплени бутилки, които съхраняваме на тъмно и хладно.
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...