Кулинарни рецепти » Вино от къпини

 Вино от къпини

Продукти:

• 3 кг къпини
• 1700 г захар
• 300 г мед

Начин на приготвяне:

Намачкваме добре узрелите къпини и изсипваме в голям буркан, наливаме 3 л топла вода. Завързваме гърлото на буркана с марля и държим в топло помещение 4 денонощия. Прецеждаме и изстискваме добре къпиновата каша. Наливаме получената течност в буркани.

Правим сироп от захарта, меда и 1,5 л вода. Наливаме го към къпиновия сок и затваряме добре. Държим на топло 25-50 дни. Виното е готово, когато се избистри и престанат да се образуват мехурчета.

Можем да го преместим в нов съд и да го държим на хладно още 2 месеца. След това го наливаме в бутилки.

Ако искаме виното да е по-сладко, увеличаваме количеството на захарта от 500 г до 1 кг.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало