Продукти:
• 40 зелени орехчета
• 1,5 л силен, неароматизиран алкохол /чист спирт, водка и др./
• 1-2 карамфилчета
• 1 пръчка канела
• захар на вкус
Начин на приготвяне:
Нарязваме орехчета на половинки, заливаме с алкохола и ги оставяме в добре затворен съд на тъмно и хладно място. Така престояват около 6 месеца, като всяка седмица ги разклащаме добре.
Прецеждаме течността през многослойна марля и разреждаме до желания от нас градус с подсладена на вкус вода. Разливаме в сухи бутилки и запушваме добре.
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...