Кулинарни рецепти » Боле с диня и пъпеш

 Боле с диня и пъпеш

Продукти:

• 250 мл червено вино
• 1 бутилка шампанско
• 1 сладък пъпеш
• половин диня

Начин на приготвяне:

Почистваме динята и пъпеша и с малка лъжичка изваждаме плодовата им част така, че да се образуват малки топчета. Слагаме топчетата в съд за боле и заливаме с червеното вино. Похлупваме и оставяме на студено за 1 час.

Преди сервиране прибавяме изстуденото шампанско и поднасяме в стъклени чаши. Украсяваме с топчици плод, набодени на пластмасови пръчици.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало