Кулинарни рецепти » Боле с круши

 Боле с круши

Продукти:

• 200 г сладки круши
• 4 фурми
• 1 с.л. сок от сварена тиква
• 1 карамфилче
• 1 л бяло полусухо вино
• 100 мл газирана минерална вода
• 100 мл захарен сироп
• 1 к.ч. лимонов сок
• 1-2 с.л. гренадин
• 10-12 бучки лед

Начин на приготвяне:

Измиваме крушите и ги почистваме от семената. Обелваме ги и ги нарязваме на парченца. Заливаме ги с лимоновия сок и захарния сироп. Прибавяме карамфилчето, фурмите и тиквения сок. Оставяме сместа да престои 1 час на хладно.

След това отстраняваме карамфилчето и наливаме останалите течности, които предварително сме изстудили. Разливаме коктейла в чаши за боле, като във всяка чаша слагаме по 1-2 бучки лед.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало