Продукти:
• 50 г прясна мента
• 4 к.ч. водка
• 2 бутилки бяло вино
• 1 бутилка шампанско (или две бутилки газирана вода)
Начин на приготвяне:
Измиваме и нарязваме на ситно листата на ментата, заливаме с водката, захлупваме плътно и след 1 час прецеждаме. Добавяме захарта и виното.
Преди сервиране доливаме газираната вода или шампанското, като за вкус можем да добавим и няколко капки лимонов сок.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...