Продукти:
• 300 г захар на бучки
• 1,5 л бяло вино
• 3 портокала
• 50 мл ром
• сокът от 2 портокала
• оранжева сладкарска боя
Начин на приготвяне:
Настъргваме корите на портокалите, а вътрешността им нарязваме на малки кубчета. Прибавяме захарта и виното, като предварително затопляме виното, за да се разтвори по-лесно захарта. Сипваме рома и сладкарската боя и изстудяваме 4-5 часа.
Непосредствено преди поднасянето на болето добавяме портокаловия сок.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...