Продукти:
• 1 пилешко бутче
• 400 г печурки
• 100 г сирене
• 3 к.ч. брашно
• 4-5 с.л. олио
• черен пипер
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сваряваме бутчето, обезкостяваме го и нарязваме месото на парченца. Запържваме брашното в сгорещеното олио до златисто и при непрекъснато бъркане наливаме 2-3 с.л. бульон от варенето на бутчето или вода.
Нарязваме гъбите и ги бланшираме в кипяща вода, после ги прибавяме към кашата с месото. Поръсваме ястието със сол и черен пипер. Когато продуктите се сварят, добавяме в кашата натрошеното сирене.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...