Плодовете на актинидията са сочни, съдържат около 80% вода, захари, киселини, протеини, голямо количество витамин С, а също и витамините В1 и А и ензима актинидин, който спомага за храносмилането на ...
Подправка, която е изключително много тачена от италианците и испанците, но у нас не толкова. В Средна Европа се употребява като подправка и зеленчук. Използват се младите листа, дръжките и клонките ...
Когато нотолирионът прецъфти, луковицата умира, издънките продължават да живеят. Дългите и тесни листа се появяват при основата на стъблото от есента до началото на пролетта. Изберете място, близо до ...
Наричат това цвете ананасова лилия заради сферичните съцветия и коронката от листа върху тях. Не се опитвайте да го отглеждате на открито, освен ако не живеете в област с умерен климат и не разполагат...