Истинско кафеено дърво (Кофея арабика) може да се отглежда при стайни условия и след няколко години да цъфти. Разновидността nana е по-малка, но зацъфтява по-скоро.
Ако очаквате привлекателен храст с тъмни лъскави листа, няма да останете разочаровани. Но ако се надявате да получите кафеени зърна за закуска, откажете се. Растението не е взискателно, но не бива да допускате засушаване на почвата и въздушни течения. Достига височина над 120 см, но тя може да се контролира чрез пензиране през пролетта.
Тайни на успеха
Температура: Умерено топло – минимална 10°С през зимата.
Светлина: Ярка, но не пряка слънчева.
Вода: Почвата трябва да е непрекъснато влажна.
Влажност на въздуха: От време на време пулверизирайте листата.
Пресаждане: През пролетта, на всеки две години.
Размножаване: Направете стъблени резници през лятото; можете да засеете и сурови кафеени зърна.
Този вечнозелен храст не е ефектен и при много студена зима ще загине. Ако сте запален аранжор, P. tenuifolium ще ви достави чудесен листен материал. Сортове: Най-популярен е P. tenuifolium. Този ба...
Това растение стана доста известно у нас чрез пазара на вносни зеленчуци, но макар да има и опити за организирано производство, все още си остава любителска култура. Много е ценно. Младите му летораст...
Това величествено растение се среща рядко за разлика от верониката, която може да откриете навсякъде. Чувства се добре в задната част на бордюра или във влажна почва близо до воден басейн. Студът и ся...
Това растение прилича на арума, не се намира лесно и е скъпо. „Цветът" представлява голяма тръбичка (спата, покривало), която заобикаля цилиндричния кочан. Ариземата цъфти през май - юни. В края ...