24.03.2023 година
1564339898.swf
Р
ецепти за дома
 7259 |  3 
Еднаква декорация за тавана и стените
Покриването на плоскостите на тавана и стените чрез еднаква декорация е необичайно решение. Може да го използвате не само за да създадете оригинален декор, но и с чисто практична цел. При покриването на стените и тавана с еднаква рисунка или еднакъв тапет се губи границата между повърхностите и много дефекти в помещението, които ви дразнят, ще “изчезнат”. Така окото на човек не може да прецени размерите на помещението, не забелязва кривите ъгли, неравните изпъкналости или геометрични кривини. В повечето случаи това е точно решението, което ви трябва. Предлагаме ви няколко варианта с такива решения, всеки от които притежава свой неповторим чар.

Стая за естети

Динамичната декорация на тази стая е наистина много необичайна. Повърхностите на помещението - стени и таван, са превърнати в поле за художествена изява. Те са разделени (или свързани) с бял корниз. Ефектните несиметрични райета от бяло и оранжево оформят концентрични кръгове, които се събират на тавана около мястото на лампата. Активната декорация не търпи прекалено оригиналничене при обзавеждането - то просто няма да се забележи. На фона на такава шарения подхождат по-леки и семпли мебели.

Решение за мансарда

Обединяването на стените и тавана в мансардата с един тапет е много подходящо. Това решение ще неутрализира архитектурните недостатъци на помещението (скосения таван) и то няма да изглежда прихлупено. На представения пример дори пердето е подбрано в същия десен. Ако решите да се възползвате от идеята, добре е да подберете тапет с многократно повтаряща се щампа, която няма изразена посока и е без значение дали ще я ориентирате от долу на горе или обратно. В случая са подбрани букети цветя на бял фон. Въпреки че стените, таванът, пердетата и доли мебелите са обсипани с цветя, стаята изглежда доста кокетна и не е претрупана.

Южни ритми

Стените и таванът на тази спалня са облепени с тапети в активни цветове - оранжево и червено, и на големи геометрични фигури. Оригиналните тапети, авторски дизайн, които са доста натрапчиви като присъствие, са съчетани с два цвята в помещението - червено и черно. Корнизът под тавана и колоната в ъгъла са облицовани с дърво, което е оцветено в червено. В същия цвят са решетката пред радиатора и масата. В резултат се е получило цялостно дизайнерско решение за емоционални натури, което обединява всички елементи и мебели в стаята, и ухае на знойно лято.

Ефектна баня

Банята, която изобилства с висящи греди, ниши, отстъпи и чупки, е покрита с тапет, наречен от архитекта “кралска пчела”. Неправилната пространствена конфигурация напълно се е “разтворила” в множеството пчелни килийки, благодарение на ефекта на оптичната измама. Тези “точки” покриват част от стените, тавана и дори завесата на душовото корито. Долната част на стените, където чупките са по-малко, е облицована с бели фаянсови плочки. Когато попаднете в помещението, не забелязвате недостатъците му, а се наслаждавате на създаденото ефектно решение.
14.10.2010 г. / recepty.bg
Най-четеното в "Рецепти за дома"
Коментари (3)
Коментари От: ynsdlk  11:23  понеделник, 11 март 2013 г.Докладвай
обиден коментар
 
XIFaxs a href="http://qthbhiavmyde.com/"qthbhiavmydea
 
Коментари От: emustcbd  00:05  неделя, 10 март 2013 г.Докладвай
обиден коментар
 
KrTH04 , [url=http://ehhnzvfcnfwx.com/]ehhnzvfcnfwx[/url], [link=http://fazuamaavsvw.com/]fazuamaavsvw[/link], http://dxotksorbfeg.com/
 
Коментари От: Kaylea  23:35  четвъртък, 7 март 2013 г.Докладвай
обиден коментар
 
Brilliance for free; your parnets must be a sweetheart and a certified genius.
 

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2023