За да направим сладко от рози, са ни необходими продукти в следното съотношение: на 400 г розов цвят – 1 кг захар, 1.5 ч.л. лимонтузу.
Отрязваме долната част на листенцата и почистваме цветовете от тичинките. Намачкваме леко цветовете, претриваме ги с малко захар и оставяме да престоят 1 час. Прибавяме лимонтузуто. Възвираме гъст сироп и пускаме листенцата в него. Може да претъркаме листенцата с цялата захар и да полеем всеки килограм с по 2 ч.ч. вода. Варим сладкото до нужната гъстота. При този начин на варене лимотузуто слагаме малко преди да свалим сладкото от огъня. Насипваме го топло в топли буркани, които затваряме, когато сладкото изстине.
Супа от маруля с ориз Прoдукти: 2 средно големи марули, 1 връзка зелен лук, 4 с.л. ориз, 1 с.л. брашно, 4 с.л. олио, лимонов сок, копър, магданоз, черен пипер, сол. Нaчин на приготвяне: Накисва...
АВИАТОР ЕКСПРО 225 ЕК - ПШЕНИЦА, ТРИТИКАЛЕ: Ран листен пригор (Septoria tritici), Брашнеста мана (Erysiphe graminis), Кафява (листна) ръжда (Puccinia recondita), Жълта ръжда (Puccinia striiformis), Л...
Трябва да бъде открита причината, защото неприятната миризма често подсказва за здравословен проблем. В 90% от случаите стоматологът може да помогне. Лошият дъх, или т.нар. холитоза, може да се п...
Чудесните целебни качества на черния бъз са познати от далечни времена. Растението представлява разклонен храст или дърво, до 3 м високо (рядко до 8-10 м), със силно развита коренова система. (Да не с...