За да направим сладко от рози, са ни необходими продукти в следното съотношение: на 400 г розов цвят – 1 кг захар, 1.5 ч.л. лимонтузу.
Отрязваме долната част на листенцата и почистваме цветовете от тичинките. Намачкваме леко цветовете, претриваме ги с малко захар и оставяме да престоят 1 час. Прибавяме лимонтузуто. Възвираме гъст сироп и пускаме листенцата в него. Може да претъркаме листенцата с цялата захар и да полеем всеки килограм с по 2 ч.ч. вода. Варим сладкото до нужната гъстота. При този начин на варене лимотузуто слагаме малко преди да свалим сладкото от огъня. Насипваме го топло в топли буркани, които затваряме, когато сладкото изстине.
Ако пристигате в Сидни по море, иматe усещането, че над него витае огромен бял кораб. Но приближавайки разбирате, че това голямо здание е символът на града – Операта на Сидни. Непременно посетете Опер...
Трявна е град, израснал сякаш от недрата на Балкана. Град граден и доизграждан от изкусни майстори строители, дърворезбари и градинари, от духовно извисени личности, разположен в средата на родината, ...
Името на този храст и цвете е божествено, защото е кръстен на Хеба - дъщеря на Хера и Зевс. Божественият произход на този вечно-зелено растение ясно личи в приятно зелените месести листа, които искрят...
Неоспорима столица на Северна Бавария, Нюрнберг привлича целогодишно гости от всички краища на света. Претърпял огромни разрушения по време на Втората световна война, сега той е прекрасно възстановен ...