Още рецепти » Засадете левизия край каменния зид

 Засадете левизия край каменния зид

Левизията е растение, което е предназначено за каменисти места и идва от Северна Америка. От голямата листна корона излизат фини стъбла, по които като съзвездия блестят бледорозови или яркорозови цветове. Техния единствен враг по нашите ширини, където зимите не са меки, е влажността - на равнището на листната корона. Трябва да се засадят, докато времето е топло, в неутрална рохкава почва. Сложете ги край каменен зид, стена или на скалисто място.

Как да го направим:

1. Започнете с подготвянето на дупката за левизията: преместете няколко не много големи камъка. Издълбайте място, дълбоко 10-15см от повърхността, което да наподобява малка пещера.
2.Пресадете растението от саксията на новото място, като разчистите буците пръст със стара вилица например. Сложете в дупката корена заедно с пръстта по него. Притиснете и фиксирайте неподвижно така, че да не остава въздух между корена и почвата.
3. Запълнете с пръст пространството до нивото на кореновата шийка. Ако е възможно, покрийте я с камъните, които сте преместили преди изкопаването на дупката. Левизията не е капризна и не се нуждае от поливане.

Автор: ВЕСТНИК ЗА ГРАДИНАТА

Представяме Ви:

Смучете олио, за да оздравеете!

Преди години много нашумя рецептата със смученето на растително олио. После това лесно лекарство като че ли се позабрави. Читатели ни подсетиха отново да се върнем към него. За достоверност използвам...

Защо да се грижим за скалпа си?

Много просто - за да избегнем пърхота, косопада, себореята... и за да имаме хубава, здрава коса. Скалпът, съставен от три отделни слоя - епидермис, дерма и хиподерма, много точно, дори по-добре от кос...

Офисен шкаф у дома

Този офисен шкаф всъщност съвсем не е за офиса, в който примерно работите или пък за там, където се обучавате. Чисто и просто, той е за стаята на ученика, студента, а защо не и за човека със свободна ...

Консервиране на зеле

Кисело зеле на глави Прoдукти: 30-35 кг зеле, 1,250 кг сол, 25 л вода Нaчин на приготвяне: Избираме зелки с тегло над 1 кг, почистваме ги от външните листа и цепваме кочаните на кръст...

Начало