Още рецепти » Засадете левизия край каменния зид

 Засадете левизия край каменния зид

Левизията е растение, което е предназначено за каменисти места и идва от Северна Америка. От голямата листна корона излизат фини стъбла, по които като съзвездия блестят бледорозови или яркорозови цветове. Техния единствен враг по нашите ширини, където зимите не са меки, е влажността - на равнището на листната корона. Трябва да се засадят, докато времето е топло, в неутрална рохкава почва. Сложете ги край каменен зид, стена или на скалисто място.

Как да го направим:

1. Започнете с подготвянето на дупката за левизията: преместете няколко не много големи камъка. Издълбайте място, дълбоко 10-15см от повърхността, което да наподобява малка пещера.
2.Пресадете растението от саксията на новото място, като разчистите буците пръст със стара вилица например. Сложете в дупката корена заедно с пръстта по него. Притиснете и фиксирайте неподвижно така, че да не остава въздух между корена и почвата.
3. Запълнете с пръст пространството до нивото на кореновата шийка. Ако е възможно, покрийте я с камъните, които сте преместили преди изкопаването на дупката. Левизията не е капризна и не се нуждае от поливане.

Автор: ВЕСТНИК ЗА ГРАДИНАТА

Представяме Ви:

Каква брава да изберем за дома си?

Сравнението на съществуващите типове брави не позволява да се направи еднозначен извод за превъзходството на някои от тях. Идеалната брава за стоманена брава трябва да притежава две важни свойства: не...

Здрав сън върху удобен матрак

Колко време спим? През живота си човек прекарва в постелята средно около 200 хиляди часа. Това е примерно 23 години. Затова е много важно да се подбере подходящ матрак. Какви качества трябва да прит...

Десерти с ябълки

Кисел от ябълки Прoдукти: 750 г ябълки, 5 ч.ч. вода, 1 ч.ч. нишесте, 1 к.ч. захар, 1 ванилия, лимонена киселина. Нaчин на приготвяне: Измиваме ябълките и ги обелваме. Почистваме ги от семеннат...

Вкусни шницели

Виенски шницел Продукти за 4 порции: 600 г телешко месо от бута, 2 яйца, прясно мляко, брашно, галета, олио, сол, мазнина за пържене, Нaчин на приготвяне: Отрязваме 4 шницела от бута /не трябва...

Начало