Още рецепти » Народни рецепти за премахване на мазоли

 Народни рецепти за премахване на мазоли

Лятото свърши и е време да кажем „сбогом” на сандалите, джапанките, изобщо на леките и удобни летни обувки. Преходът към затворените зимни обувки често ни „подарява” мазоли по краката. Може да се избавим от тях с помощта на лесни и прости народни средства.
• Поставяме в чаша сурово яйце с черупката и го заливаме с оцет. Оставяме го така за едно денонощие, докато черупката се размекне.
• Прибавяме 100-150 г краве масло и бъркаме до получаването на еднородна консистенция. С мазилото намазваме тампон, слагаме го върху мазола, бинтоваме и оставаме така цялата нощ. След 2-3 процедури загрубялата кожа се размеква и може да се отдели много внимателно.
• Смесват се 2 части сок от кромид лук и 1 част оцет. Сместа се вари на бавен огън под капак 10 мин. След това се охлажда, прецежда и с получената смес мазолът се обработва няколко пъти на ден.
• Изпичат се няколко скилидки чесън, стриват се на кашица, смесват се с краве масло и стопена сланина (или сметана) в съотношение 1:2. Тази смес се налага върху мазола, бинтова се и превръзката не се сменя няколко дни.
• Към болезненото място се прикрепват тънки резенчета суров картоф и се бинтоват.
• За да се намали болката от мазола, натопете краката си в манганов разтвор с розов цвят с прибавена сол на върха на ножа. Останете така 15-20 минути. След това не изтривайте краката си. Болката преминава бързо.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Консервиране на гъби

Туршия от гъби Прoдукти: 2 кг гъби от един сорт, 2 ч.л. захар, 2 ч.л. сол, 300 мл вода, 250 мл оцет, 1 с.л. горчица, 10 зърна черен пипер, 1 дафинов лист, 5 зърна бахар, олио Нaчин на приготв...

Капризната стрелиция

Стрелицията (Strelitzia) е родена в Южна Африка. Отнася се към най-ефектно цъфтящите саксиени растения. Наричат я още “птицата на Рая”. Това растение е едно от най-популярните и любимите, тъй като ...

Леонардслий – зелен рай насред Англия

Разположени в усамотена гориста долина в западен Съсекс, градините Леонардслий са сред най-обширните по площ и сред най-пищните градини в Англия. Обхващащи живописна котловина от 240 акра земя, градин...

Плосък екран в хола

Закачен на стената като картина, плоският екран на телевизора в хола губи своята привлекателност, ако е зле поставен. Не игнорирайте нашите съвети! Инсталирайте екрана на подходяща височина ...

Начало