Още рецепти » Палма де Майорка - другото име на рая

 Палма де Майорка - другото име на рая

Прекрасният град Палма де Майорка има население от около 333 хил души. Столицата е заобиколена от едноименен плаж, който е с дължина около 30 км. Плайа да Палма е най-известният плаж в града и винаги е пълен с хора, дори и в малките часове на деня.

Предлага кристално чист пясък и условия за събиране на слънчеви лъчи, купони и отдих. В Палма де Майорка освен идеална почивка можете да се насладите на интересните магазини, пълни с какво ли не. На всяка крачка има малки и приятни ресторантчета, в които можете да опитате местната кухня. Пресни плодове и зеленчуци, вкусни колбаси, риба и леки мезета, наричани от испанците “тапа”, се предлагат във всяко заведение край брега и във вътрешността на Палма.

Какво да видим

Градчето Палма или “Ла Сиута”, както го наричат местните, съчетава испанска елегантност, исторически забележителности, спокойствие и активен нощен живот. Палма де Майорка невероятно много прилича на Барселона с катедралите си, улиците и оживлението. Централната улица в града например се казва както и тази в известния испански град – “Ла Рамбла”. Разбира се, посещавайки Палма, трябва да се запознаете и с историята на острова. Най-известната забележителност е готическата катедрала “Ла Сеу”, която се издига над пристанището. Строежът й отнема около 400 години, като катедралата е напълно завършена през 1601 г. Зад нея е разположена старата част на Палма със своите къщи, благороднически дворци и няколко красиви църкви. В града има и много интересни музеи. Разглеждайки ги, просто няма да усетите колко бързо времето лети.

Не се заблуждавайте, че можете да обиколите Майорка пеша. Островът не е толкова малък, така че ако искате да разгледате всички природни красоти, то добре е да наемете кола и да обиколите Майорка. Извън Палма има невероятен воден парк, отделете си поне ден, за да прекарате незабравими минути и да се почувствате отново дете. Туристически компании предлагат обходни маршрути на острова с чартър, но ще ви излезе доста по-скъпо, отколкото да наемете кола. Гледката по време на пътуването е просто незабравима.

Цени и развлечения

Цените в столицата на Балеарските острови са напълно приемливи за това, което предлагат, и дори са по-ниски от тези в останалите градове. Двойна стая в престижните четиризвездни хотели в Палма де Майорка в най-натоварените месеци юли до септември струва между 80 и 150 евро. В останалите месеци от годината цените на стаите в четири- звездните хотели са 70 евро.Любителите на бурния нощен живот също няма да останат разочаровани. В Палма има повече от 100 барове, кръчми, клубове. Освен всичко това Майорка е едно от най-добрите места, за да се научите да играете голф. В Палма има 5 игрища, като всяко от тях предлага перфектни условия за голф.

Месеците юли и август са пикови за курорта, тъй като тук пристигат туристи от всички кътчета на Европа и Америка. Тогава чести гости на Палма са известни актьори и изпълнители, които изнасят концерти или просто се наслаждават на райското място.

Автор: Лилия Янкова

Представяме Ви:

ДУБРОВНИК – ПЕРЛАТА НА АДРИАТИКА

Ако сте решили да посетите Дубровник, най-добре е да пътувате със самолет, така ще си спестите дългия, труден и опасен път през Динарските планини. Настанете се в някой от многобройните хотели и се по...

Кладенецът – красота и удобство

Добиването на вода от собствени водоизточници е популярно у нас в населените места, които не са водоснабдени или имат проблем с редовното подаване на вода. В тези случаи най-често се разчита на подзем...

Сицилия - бряг на мечтите

Сицилия е разположена между Европа и Африка и векове наред е била център на света. Този остров през различни години е бил завладяван от гърци, финикийци, римляни, византийци, араби… И всички те оставя...

Пратерът – безкраен празник по австрийски

Колко много асоциации предизвиква споменаването на австрийската столица! И всичките са свързани с радостни преживявания! Виенски валс, виенско кафе, виенски кифлички, виенски балове, виенска класика.....

Начало