Още рецепти » Темата

Още рецепти:

Закуски с извара

Zakuski-s-izvara

Пирожки с извара Прoдукти: 500 г брашно, 20 г мая за хляб, 1 ч.ч. прясно мляко, 1 яйце, 1 ч.л. захар, 1 щипка сол; зa плънката: 500 г извара, 2 жълтъка; мазнина за пържене. Нaчин на приготвяне: Размиваме маята в малко мляко заедно със захарта и я оставяме да втаса. После ...

Закуски със сирене

Zakuski-sas-sirene

Кифлички със сирене Прoдукти: 1 кг тесто за пица, 250 г сирене, 2 яйцa. Нaчин на приготвяне: Натрошаваме сиренето и го смесваме с едно от яйцата. Разделяме тестото на 16 части и разточваме кори с диаметър 10 см. Слагаме в края на всяка кора по малко от сместа и ги навиваме...

Захаросани динени кори

Zaharosani-dineni-kori

Необходими са 1 кг месести динени кори след почистване на зелената външна част. Нарязнат се на кубчета със страна 2 см. После се посипват с 500 г захар и се заливат с 500 мл вода. Варят се точно 5 мин. Отделно се приготвя сироп от 500 мл вода и 500 г захар, с който се заливат сва...

Зелеви сарми

Zelevi-sarmi

Зелеви сарми със зрял фасул Прoдукти: 1 средно голяма кисела зелка, 2-3 глави лук, 1 к.ч. ориз, 1 ч.ч. сварен зрял фасул, 2-3 с.л. олио, 1 ч.ч. зелев сок, черен и червен пипер. Нaчин на приготвяне: Отделяме по-големите листа на зелката от кочана и им изрязваме дебелите жил...

Зеленчукови кюфтета

Zelenchukovi-kyufteta

Магданозени кюфтета Прoдукти: 2 по-големи връзки магданоз, 4-5 стръка зелен лук, 2-3 яйца, 1 к.ч. настъргано сирене, 3 с.л. брашно, 2-3 с.л. олио, сол, мазнина за пържене, кисело мляко за гарнитура. Нaчин на приготвяне: Измиваме магданоза и лука, нарязваме ги на ситно и г...

Зимни супи с месо

Zimni-supi-s-meso

Борш Прoдукти: 400 г говеждо месо, 200 г птиче месо, половин кисела зелка, половин глава сварено червено цвекло, 1 връзка корени за супа, 3-4 картофа, 2 с.л. свинска мас, 8 ч.ч. хлебен квас /или смес от 4 ч.ч. зелев сок и 4 ч.ч. вода/, 1 глава лук, 1 ч.л. червен пипер, 3 фил...

Зрял боб с месо

Zryal-bob-s-meso

Пушени ребра със зрял фасул Прoдукти: 500 г пушени свински ребра, 300 г зрял фасул, 1 глава лук, 1 ч.л. червен пипер, черен пипер, сол. Нaчин на приготвяне: Накисваме боба за 1 нощ в студена вода. На другия ден отцеждаме и го сваряваме в подсолена вода заедно с нарязани...

Избрано от гръцката кухня

Izbrano-ot-grackata-kuhnya

Маслинена супа Прoдукти: 15 маслини, 1 шепа ориз, 1 глава лук, 2-3 с. л. брашно, 3-4 с.л. олио, магданоз, сол. Нaчин на приготвяне: Изчистваме маслините от костилките и ги разрязваме на две. Слагаме вода да заври. Прибавяме нарязания лук, маслините и ориза. След като се с...

Избрано от китайската кухня

Izbrano-ot-kitajskata-kuhnya

Печени ребра по китайски Прoдукти: 1.4 кг предни свински ребра, 1 щипка зелен китайски чай, 500 мл кипяща вода, 50 мл соев сос, 4 скилидки чесън, 3 зърна карамфил, 1 зърно анасон, 40 г захар, 40 г краве масло, 2 големи глави лук Нaчин на приготвяне: Заливаме чаените листа...

Избрано от турската кухня

Izbrano-ot-turskata-kuhnya

Супа от маруля с ориз Прoдукти: 2 средно големи марули, 1 връзка зелен лук, 4 с.л. ориз, 1 с.л. брашно, 4 с.л. олио, лимонов сок, копър, магданоз, черен пипер, сол. Нaчин на приготвяне: Накисваме марулите 10 мин в леко подсолена вода. Измиваме и ги нарязваме на ивички. Сго...

Избрано от френската кухня

Izbrano-ot-frenskata-kuhnya

Лучена супа Прoдукти: 500 г лук, 4 филии сух хляб, 120 г швейцарско сирене, 2 с.л. брашно, 60 г краве масло, 1,5 л месен бульон, дафинов лист, копър, черен пипер. Нaчин на приготвяне: Нарязваме лука на тънки кръгчета и го задушаваме в маслото до златист цвят. Добавяме бр...

КОНСЕРВИРАНЕ НА КРАСТАВИЦИ

KONSERVIRANE-NA-KRASTAVICI

Белени краставички със синап /хардал/ Прoдукти: 4 кг дебели краставички, но не корнишони, 15-16 малки лукчета /арпаджик/, 1,5 ч.ч.оцет, 1,5 к.ч. захар, 3 с.л. синап /хардал/, 2-3 зърна бахар, 10 зърна черен пипер, 5-6 цвята от копър, 1 дафинов лист Нaчин на приготвяне: Об...

КОНСЕРВИРАНЕ НА ЯГОДИ

KONSERVIRANE-NA-YaGODI

Компот от ягоди Прoдукти: 1 кг ягоди, 1 кг захар, 1 прах ванилия, сок от 1 лимон, 500 мл вода, оцет Нaчин на приготвяне: Сваряваме гъст сироп от водата и захарта. Добавяме ванилията и лимоновия сок. Отделно възвираме 2 л вода с няколко капки оцет. В кипящата вода пускаме ...

Как да сготвим акула

Kak-da-sgotvim-akula

Акула в белтъчена паста Прoдукти: 4 котлета от акула, 1-2 скилидки чесън, 3 белтъка, 2-3 с.л. брашно, сокът от 1 лимон, черен пипер, сол, олио за пържене. Нaчин на приготвяне: Разбиваме белтъците, като постепенно прибавяме лимоновия сок, счукания чесън, черен пипер и сол н...

Как да сготвим джолан

Kak-da-sgotvim-dzholan

Джолан с кисело зеле Прoдукти: 1 свински джолан, 800 г кисело зеле, 1 глава лук, 200 г бекон, 1 ч.ч. сухо бяло вино, 2 с.л. свинска мас, 2-3 зърна бахар, 2-3 зърна хвойна, черен пипер, сол. Нaчин на приготвяне: Отстраняваме кожата на джолана, посоляваме го и го изпичам...

Как да сготвим заек?

Kak-da-sgotvim-zaek

Печен заек Продукти за 4-5 порции: 1 заек, 1 ч.ч. оцет, 100 г пушена сланина, 3-4 с.л. мазнина, 3 глави лук, 1 с.л. брашно, половин лимон, 1 дафинов лист, черен пипер, сол Нaчин на приготвяне: Избираме по-млад заек, изчистваме го, посоляваме го и го оставяме да кисне 1...

Как да сготвим калкан

Kak-da-sgotvim-kalkan

Калкан плакия Прoдукти: 1 калкан /около 1 кг/, 1 глава лук, 2 глави чесън, 1 к.ч. олио, 1 с.л. брашно, 1 лимон, връзка магданоз, 1 с.л. галета, сол. Нaчин на приготвяне: Нарязваме калкана на парчета и го измиваме. Запържваме в сгорещената мазнина до златисто ситно нарязан...

Как да сготвим калмари

Kak-da-sgotvim-kalmari

Панирани калмари Прoдукти: 8 калмара, 4 с.л. галета, 2 яйца, 1/2 ч.ч. олио. Нaчин на приготвяне: Почистваме и измиваме калмарите. Нарязваме ги на парчета, които потапяме последователно в галетата и разбитите яйца и пържим в силно сгорещена мазнина. Пълнени калмари ...

Как да сготвим канелони

Kak-da-sgotvim-kaneloni

Канелони с месо Прoдукти: 350 г брашно, 3 яйца, 1 щипка сол; зa плънката: 500 г замразен спанак, 300 г печено телешко месо, 100 г шунка, 2 ч.ч. сос бешамел, 3 с.л. месен бульон, 1 яйце, 100 г настърган кашкавал, черен пипер, сол. Нaчин на приготвяне: От брашното, яйцата, с...

Как да сготвим котлети

Kak-da-sgotvim-kotleti

Котлети с желирани лукчета Прoдукти: 60 г брашно, 1 ч.л. прясно смлян бял пипер, 6 котлета (по около 180 г всеки), 2-3 глави лук, 50 мл олио, 500 г домати от консерва, 300 мл червено вино, 200 г сладки мариновани лукчета, 1-2 с.л. винен оцет, 1 ч.л. мащерка, сол, черен пипе...

Как да сготвим мерлуза

Kak-da-sgotvim-merluza

Шницели от мерлуза Прoдукти: 750 г филе от мерлуза, 1 к.ч. олио, 1 к.ч. бяло вино, 3 с.л. брашно, 1 с.л. краве масло черен пипер, сол . Нaчин на приготвяне: Начукваме филето и оформяме от него шницели, които натриваме с черен пипер и сол. Овалваме шницелите в брашното и г...

Как да сготвим мидите

Kak-da-sgotvim-midite

Миди с бира Продукти за 4 порции: 2 кг миди, 2 бутилки светла бира, 1 дафинов лист, 2-3 стръкчета прясна мащерка, 1-2 скилидки чесън, черен пипер, сол. Нaчин на приготвяне: Измиваме мидите много добре и ги слагаме в голяма тенджера. Добавяме дафиновия лист, чесъна и едр...

Как да сготвим мозък?

Kak-da-sgotvim-mozak

Паниран мозък Продукти за 4 порции: 500 г телешки или свински мозък, 1 връзка корени за супа, 3 яйца, 1 к.ч. прясно мляко, 3-4 с.л. брашно, половин пакетче краве масло, 1 с.л. олио, лимонов сок, оцет, дафинов лист, магданоз, черен пипер, сол. Нaчин на приготвяне: Оставя...

Как да сготвим пилешките гърди

Kak-da-sgotvim-pileshkite-gardi

Пилешки гърди по гръцки Прoдукти: 6 порции обезкостени пилешки гърди, 3с.л. олио, 5 глави лук, 4-5 домата, 500 мл пилешки бульон, 3 средно големи картофа, 2-3 скилидки чесън, лютив червен пипер, 1 с.л. брашно, сол.. Нaчин на приготвяне: Осоляваме пилешкото месо и го овалва...

назаднапред
Начало