Продукти:
• 3 кг червени камби
• чесън, оцет
• олио, захар
• сол, аспирин
Начин на приготвяне:
Почистваме камбите от семенната част и ги нареждаме плътно в тава. Във всяка камба слагаме по 1 ч.л. оцет и олио, по 1 к.л. захар и сол, както и мънички парченца чесън. Печем в силна фурна, докато по камбите започнат да се появяват кафеникави петна.
Вадим камбите от фурната и още горещи ги редим много плътно в топли и сухи буркани. Във всеки буркан слагаме по 1 аспирин, заливаме със соса от печенето и затваряме херметически. Обръщаме ги да стоят с дъната нагоре. След 5-6 дни прибираме на хладно.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...