Продукти:
• 5 кг чушки
• чесън на вкус
• 500 мл оцет
• 100 мл олио
• 250 г захар
• 250 г сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме чушките от семенната част и ги поръсваме със смес от захар и сол. Оставяме ги да престоят 1 денонощие.
Отцеждаме отделения сок и го смесваме с оцета и олиото. Възвираме сместа и бланшираме в нея чушките по 1-2 мин. Изваждаме ги с решетеста лъжица, оставяме ги да истинат и ги редим в буркани, като между редовете слагаме нарязан на тънки филийки чесън.
Заливаме с изстудената марината и затваряме херметически. Не стерилизираме.
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...