Кулинарни рецепти » Ябълкови сърчица

 Ябълкови сърчица

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пакет готово бутер тесто
• 4 кисели ябълки
• 50 г краве масло
• 1 с.л. захар
• 2 с.л. брашно
• захаросани вишни или череши

Начин на приготвяне:

Разстиламе тестото върху масата и го разрязваме на 16 квадрата. С помоща на по-голяма форма изрязваме от всеки квадрат по едно сърце.

Обелваме ябълките, почистваме ги от семената и ги нарязваме на резенчета.

Покриваме дъното на тавата с хартия за печене и нареждаме изрязаните сърца. Разпределяме ябълковите резенчета върху сърцата, като ги подреждаме като керемидки.

Разтопяваме маслото и с четчица намазваме ябълките. Поръсваме отгоре със захарта и печем около 15 мин при температура 200°С. Украсяваме изпечените сърчица със захаросани вишни или череши и ги поднасяме топли.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Начало