Продукти:
• 4 карета готово мнoгoлистно тесто
• 125 г прясно козе сирене
• 1 глава ситно нарязан лук
• 1 добре узряла круша, нарязана на кубчета
• 1 к. л. кафява захар
• 1 к. л. мед
• 1 жълтък
• 1 к. л. зехтин
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Задушаваме лука в зехтина, докато стане прозрачен. Посоляваме и поръсваме с черния пипер. Сипваме малко вода, после прибавяме меда, кафявата захар и нарязаната на кубчета круша. Продължаваме да задушаваме сместа, докато остане на мазнина.
Разпределяме по едно парче козе сирене в средата на всяко каре от тестото и го покриваме със сместа. Сгъваме тестените кори във форми по желание и ги намазваме с жълтъка. Печем в загрята на 200 градуса фурна 10-12 минути.
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...