Продукти: (за 4 порции)
• 1 парче зеле
• 2 глави лук
• 1 домат
• 1 чушка
• 1 морков
• 2 с.л. олио
• 1 ч.л. брашно
• червен и черен пипер
• сол
За застройката:
1 яйце
1 к.ч. кисело мляко
Начин на приготвяне:
Нарязваме ситно зелето, моркова, чушката, обеления домат и 1 глава лук. Заливаме с 5-6 ч.ч. вода, посоляваме и варим на тих огън.
В сгорещеното олио запържваме ситно нарязания лук, добавяме брашното и червения пипер и сипваме запръжката в супата.
Варим още 10 мин, отстраняваме от огъня и застройваме супата с разбитото в киселото мляко яйце.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...