Продукти:
• 700 г сливи
• 1 кг захар
• 1 ч.ч. винена киселина /лимонтузу/
• 200 мл вода
Начин на приготвяне:
Избираме доре узрели, но не и презрели плодове, изваждаме им костилките и обелваме кожицата. Наръсваме обелените сливи със захарта и ги варим на умерен котлон, докато дървената лъжица не започне да прави пътечка по дъното на съда. В края на варенето прибавяме лимонената киселина, разтворена в малко вода.
Оставяме готовото сладко да пренощува и на другия ден го разливаме в бурканчета върху които опъваме целофан. Отгоре затваряме с капачки.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...