Продукти:
• 30-35 малки и тънки патладжанчета /дълги до 5 см/
• 1 кг захар
• 4-5 листа индрише
• 1 ч.л. винена киселина
Начин на приготвяне:
Обелваме патладжаните и ги накисваме за 1 час във варна вода. След това ги измиваме и ги варим по 5-6 мин в три води.
Правим сироп от захарта и 1 л вода. Сгъстяваме го леко на огъня и пускаме в него отцедените патладжани. Варим на умерен огън, без да бъркаме.
Щом сладкото започне да се сгъстява, ароматизираме с индришето, а малко преди да свалим от огъня прибавяме винената киселина.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...