Продукти:
• 2 кг ягоди
• 2 кг череши
• 1 1/2 кг захар
Начин на приготвяне:
Почистваме плодовете, като отстраняваме костилките на черешите. Слагаме да се варят, без да прибавяме вода. Когато сместа започне да се сгъстява, сипваме захарта и продължаваме да варим, като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица.
Когато лъжицата започне да оставя следа по дъното на тавата, отстраняваме от огъня и изсипваме конфитюра в сухи и затоплени буркани.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...