Продукти:
• 1 пакетче желатин
• 50 мл вода
• 8 яйца
• 200 г захар
• 400 мл шампанско
• 110 г сметана
Начин на приготвяне:
Накисваме желатина в студена вода.
Пет жълтъка и три белтъка затопляме в тенджера на водна баня и разбиваме със захарта. Добавяме шампанското и малко топла вода и бием много енергично до сгъстяване. Изсипваме набъбналия жела-тин и бъркаме, докато се разтвори. Снемаме от огъня и оставяме да изстине.
Останалите пет белтъка обработваме отделно.
Към изстиналата смес слагаме първо белтъчния сняг, а после разбитата сметана. Готовия крем разпре-деляме в стъклени чаши и оставяме в хладилника да се желира, а след около 4 часа поднасяме.
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...