Кулинарни рецепти » Лимонов мус

 Лимонов мус

Продукти: (за 6 порции)

• 7 яйца
• 250 мл вода
• кората и сокът от 1 лимон
• 200 г захар
• вишни от сладко за украса

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата с водата и лимоновия сок и прецеждаме през гъсто сито или цедка. Прибавяме захарта и ситно настърганата лимонова кора. Слагаме сместа на огъня и бием с телта, така че да получим гъста пяна, като внимаваме да не заври, защото в такъв случай мусът ще спадне.

Наливаме сгъстената и бухнала пяна в стъклени чаши и я слагаме в хладилника, за да стегне. Преди да поднесем, украсяваме с вишни от сладко.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Начало