Продукти:
• 1 кочан китайско зеле
• 2-3 портокала
• 30-40 г стафиди
• 2 кивита
• 2 ч.л. салатен зехтин
• 2 с.л. сметана
• 2-3 стръка пресен лук или бялата част на стрък праз лук
• 2-3 с.л. обелени тиквени семки
• прясно смлян черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме листата на зелето тънки ивички. Изстискваме сока от двата портокала и в него накисваме стафидите. Другите портокали обелваме и разделяме на резенчета. Обелваме кивитата и ги нарязваме на тънки колелца. Разбъркваме плодовете със зелето.
Отцеждаме стафидите от сока, а сока смесваме със зехтина и сметаната. Поръсваме със сол и черен пипер. Измиваме лука, нарязваме го на тънки пръстенчета и също го прибавяме в соса. Заливаме с този сос салатата.
Запичаме леко семките на сух тефлонов тиган и ги поръсваме отгоре. Поръсваме и стафидите.
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...