Кулинарни рецепти » Салата от зрял фасул и карфиол

 Салата от зрял фасул и карфиол

Продукти:

• 400 г сварен червен фасул
• 200 г карфиол
• 1 глава лук
• 1 малка глава чесън
• 1-2 с.л. ситно нарязан копър
• 5-6 с.л. зехтин
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно, изпържваме го в сгорещената мазнина до омекване и оставяме да изстине.

Накъсваме карфиола на розички и го варим 5-6 мин в кипяща подсолена вода. Отцеждаме и също го оставяме да изстине. После го сипваме при лука и прибавяме отцедения фасул и счукания чесън.

Подправяме с черен пипер и сол на вкус и разбъркваме. По желание можем да подкиселим с оцет или лимонов сок. Поднасяме салатата поръсена с наситнения копър.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Начало