Продукти:
• 400 г сварен червен фасул
• 200 г карфиол
• 1 глава лук
• 1 малка глава чесън
• 1-2 с.л. ситно нарязан копър
• 5-6 с.л. зехтин
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно, изпържваме го в сгорещената мазнина до омекване и оставяме да изстине.
Накъсваме карфиола на розички и го варим 5-6 мин в кипяща подсолена вода. Отцеждаме и също го оставяме да изстине. После го сипваме при лука и прибавяме отцедения фасул и счукания чесън.
Подправяме с черен пипер и сол на вкус и разбъркваме. По желание можем да подкиселим с оцет или лимонов сок. Поднасяме салатата поръсена с наситнения копър.
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...