Кулинарни рецепти » Салата от царевица с орехи

 Салата от царевица с орехи

Продукти:

• 2 ч.ч. царевични зърна
• 10 ореха
• 2 скилидки чесън
• 2 с.л. олио
• оцет, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Счукваме орехите с чесъна.

Заливаме царевичните зърна със студена вода и ги оставяме да киснат 5-6 часа. Отцеждаме ги, слагаме ги в тенджера под налягане и наливаме 2 ч.ч. подсолена вода. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 30 мин.

Прецеждаме сварените зърна през гевгир и ги смесваме със счуканите орехови ядки. Прибавяме черен пипер, сол и оцет на вкус и разбъркваме.

Изсипваме салатата в широка чиния за сервиране, заливаме с олиото и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Начало