Кулинарни рецепти » Салата от печен лук

 Салата от печен лук

Продукти:

• 8-10 глави лук /около 400 г/
• 100 г орехови ядки
• 3 твърдо сварени яйца
• 1/2 к.ч. олио
• 2 с.л. оцет
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме лука и го изпичаме в умерена фурна. Оставяме го да изстине и го нарязваме на филийки, които разпределяме в чиниите за сервиране.

Отгоре поръсваме нарязаните орехови ядки, нарязаните на малки кубчета яйца и ситно нарязания магданоз.

Поливаме салатата с олиото, което сме разбили до побеляване заедно с оцета и сол на вкус.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Начало