Кулинарни рецепти » Ярославски крем

 Ярославски крем

Продукти:

• 1 ч.ч. сметана
• 2 с.л. пудра захар за разбиване на сметаната
• 2-3 листа желатин
• 2 ч.ч. изцедени плодове от компот
• 2 с.л. мармалад от кайсии
• 2 с.л. ликьор по избор /да не е от кафе или какао/

Начин на приготвяне:

Разтопяваме предварително накиснатия в студена вода желатин в половин ч.ч. гореща вода и бъркаме, докато се охлади. Разбиваме сметаната със захарта и смесваме с разтопения желатин.

Разпределяме плодовете от компота по равно в стъклени чаши и покриваме с желираната смес. Оставяме крема в хладилник. Непосредствено преди сервирането заливаме с мармалада, който сме разредили с ликьора и 2 с.л. гореща вода.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Начало