Продукти:
• 2 бели шоколада по 100 г
• 1 к.ч. заквасена сметана
• 5 с.л. маково семе
• 5-7 г желатин
• 1 яйце
• 1 жълтък
За соса:
• 200 г червени боровинки
• 1 к.ч. червено вино
• 1 к.ч. захар
• по 1 суха кайсия, смокиня, фурма, слива
• 2 с.л. черешов или малинов топинг
• сметана от флакон
Начин на приготвяне:
Разтапяме белия шоколад на водна баня и прибавяме маковото семе. Потапяме желатина в хладка вода, за да набъбне, и го смесваме с разтворения шоколад и разбитите яйце и жълтък. Много внимателно към цялата смес прибавяме и сметаната. Оставяме муса за около 2-3 часа в хладилник да се стегне.
Измиваме боровинките, слагаме ги с виното и захарта на огъня до завиране. Пасираме сместа и прекарваме през тензух или цедка. Прибавяме част от сухите плодове, които предварително сме нарязали и накиснали в алкохол.
С лъжица разпределяме соса върху охладения мус. Напръскваме топинга и шприцоваме сметана от флакон. Украсяваме с останалите сухи плодове.
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...