Кулинарни рецепти » Тиквички с праз

 Тиквички с праз

Продукти:

• 1 кг тиквички
• 500 г домати
• 2 стръка праз
• 1 глава лук
• 1/2 ч.ч. олио
• 1 с.л. риган
• 1 ч.л. черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме праза на ситно, а тиквичките - на по-големи парчета. Настъргваме доматите и лука.

Затопляме олиото на среден огън в тенджера и прибавяме към него тиквичките, лука и праза. Задушаваме 5 минути и доливаме вода, която да облее зеленчуците. Оставяме ястието да ври на тих огън 15 минути.

Добавяме доматите и държим на котлона, докато ястието се сгъсти. Преди да свалим от огъня, овкусяваме тиквичките с ригана, черния пипер и сол на вкус.

Автор: Борис Генчев

Представяме Ви:

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Начало