Кулинарни рецепти » Жълтъчена пяна

 Жълтъчена пяна

Продукти:

• 4 жълтъка
• 90 г захар
• 4 с.л. бяло десертно вино
• 4 с.л. сухо бяло вино

Начин на приготвяне:

Разбиваме на пяна жълтъците със захарта, прибавяме виното и бием на водна баня, докато пяната се сгъсти. Наливаме пяната в стъклени части, изстудяваме в хладилник и поднасяме с бишкоти.

По желание можем да прибавим към изстудената жълтъчена пяна сладка сметана и отново да сложим сладкиша за известно време в хладилника.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Начало