Продукти:
• 10 жълтъка
• 3/4 ч.ч. захар
• 3/4 ч.ч. вино
• 300 мл сладка сметана
• 500 г пресни ягоди или малини
Начин на приготвяне:
Разбиваме жълтъците добре заедно с 1/2 ч.ч. захар. Внимателно добавяме виното до получаване на пухкав крем.
Разбиваме сладката сметана, докато стане устойчива пяна, и слагаме останалата захар. Смесваме с винения крем.
Във високи стъклени чаши редим 5-6 парчета плод, заливаме крема и отгоре украсяваме с останалите плодове. Охлаждаме в хладилника.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...