Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кг пилешки гърди
• 1 филия бял хляб
• 60 г краве масло
• 100 сметана
• 1 к.ч. прясно мляко
• 3 с.л. брашно
• 1 к.ч. галета
• 4 яйца
• индийско орехче
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Отстраняваме кожата и костите и накълцваме много ситно месото. Прибавяме накиснатия в млякото и отцеден хляб, маслото, сметаната, настъргано индийско орехче, черен пипер и сол на вкус.
Омесваме много добре и оформяме медальони, които потапяме последователно в брашното, разбитите яйца и галетата. Изпържваме ги от двете страни в сгорещената мазнина до златистожълто оцветяване.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...