Кулинарни рецепти » Пилешки кюфтета с праз

 Пилешки кюфтета с праз

Продукти: (за 4 порции)

• бялото месо от едно по-голямо пиле
• 2 глави лук
• 10 стръка праз (само бялата част)
• 2-3 яйца
• 4-5 с л. олио
• черен пипер, сол

За доматения сос:

• 1 буркан консервирани домати
• 3 с. л. олио
• 1 ч. л. захар
• 1 с. л. лимонов сок
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накълцваме бялото месо много ситно. Нарязваме много ситно и лука, като по желание можем леко да го запържим или задушим.

Нарязваме много ситно бялата част на праза и го смесваме с месото и лука. Прибавяме яйцата, посоляваме, поръсваме с черен пипер, омесваме добре и оставяме сместа да престои 10-15 мин, за да поеме месото ароматите.

Оформяме малки кюфтенца, които пускаме с лъжица в сгорещената мазнина и ги пържим, докато поруменеят от всички страни. Изваждаме ги с решетеста лъжица и ги оставяме да се отцедят.

Към същата мазнина прибавяме олиото за соса. Изчакваме да се сгорещи и слагаме обелените и настъргани домати. Посоляваме, прибавяме захарта и варим на умерен огън, докато водата се изпари.

Отстраняваме от огъня, поръсваме с черен пипер, прибавяме лимоновия сок и разбъркваме добре. Поръсваме готовия сос със ситно нарязан магданоз и заливаме кюфтенцата.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Начало